Bemutatkozás

Már évek óta működik ez a weboldal, de valahogy mindig elmaradt ez a kis fejezet. De, ha már így eszembe jutott, pótolnám is.

A kütyü mániám velem született…

Valamikor 1997 környékén került hozzám egy SIM kártya, de telefon nélkül. Ekkor kezdődött az érzés, hogy kell egy telefon 🙂 Sikerült is kölcsönbe egy Motorola 5200-est kerítenem. Szép volt, jó volt, de kölcsönben volt. Szereztem egy Motorola D160-at, de azt hamar a fiók mélyére tettem, majd lett egy Ericsson GA628, majd egy Nokia 5110 volt a szolgálatos telefonom. Nem volt semmi extra, csak így jött ki, nem kerestem a GA628 helyett másikat, csak új előfizetésem lett. A Nokiámat vígan használtam, amikor a kezembe került egy Alcatel HB160… és maradt is nálam… és sosem használtam, csak kikerült a polcra, majd követték az újabb darabok….

2005 körül készült el az első weblap-ja a gyűjteménynek, kb 100 telefonnal, HTML alapokon egy ingyenes tárhelyszolgáltatón.

Nagyon sokáig a Nokia család telefonjait használtam a mindennapokban, ha esetleg ez nem látszódna a gyűjteményen 🙂 , ma pedig a Samsung vonalat erősítem. Igaz a gyűjtemény szempontjából lényegtelen. Nem az én telefonválasztási szokásomat kell, hogy tükrözze.

A gyűjtemény a “GSM” telefonokról, vagy inkább a mobiltelefonokról szól, azok történelméről, sok színűségéről. A cél, minden típusból egyet bemutatni. Azon belül a képekből látszik, ha egy típusból több darab van, de azt nem számolom külön. Igyekszem minél több gyártó, minél több típusát begyűjteni. Ebben a barátok, ismerősök támogatása nélkül nem tartanék már most 700-nál több típusnál. Nagyon sok felajánlás érkezik, amit ezúton is köszönök mindenkinek.

Motorola 5200 Samsung Galaxy S7

Ahonnan indultam és ahol tartok, de közben az oldalon láthatom a közbenső állomásokat. Az oldal azért készül, hogy bárki rácsodálkozhasson, hogy “jééééé, volt ilyen telefonom is… , uuuuu igeeeeen utána meg olyan volt, de menőőőőő vooolt” Nem beszélve a “ilyen telefon is létezett?” kérdésekről 🙂

Az oldalra igyekszem egyéb, de a telefonokhoz kapcsolódó tartalmakat is feltenni. Van lehetőség régi csengőhangok fülbemászó dallamainak élvezetére, régi játékok felidézésre és sok egyéb kiegészítő nosztalgikus felelevenítésére.

Az oldalhoz kellemes időtöltést kívánok.